Miért szükségesek a lányos játékok?

Játékok lányoknak

Játékok lányoknak

A kislányok a természetüknél fogva a női mintát követik felcseperedésük során. Utánozzák édesanyjukat, nagymamájukat, ellesik tőlük és játékosan gyakorolják azt, amit tőlük látnak. Éppen ezért, a játékok lányoknak ezeket a speciális igényeket szem előtt tartva készülnek.

Az anyai szerepre felkészítőek a babák, a főzőcske készletek, az orvosi eszközök, amelyek az empátiát, a segítőkészséget, a másokra odafigyelést fejlesztik. Ezek mind olyan játékok lányoknak, amelyek a nemi szerepek szerint megfelelnek az ösztönös érdeklődésüknek.

Persze egy kislány is játszhat kisautóval vagy építőkockával, mint ahogyan egy fiú is babázhat néha, de azért hosszútávon többnyire minden gyermek a saját nemének megfelelő játékokat részesíti előnyben.

Amennyiben ajándékot szeretnénk vásárolni egy kislánynak, van bőven miben válogatni, mert a játékok lányoknak szóló kínálat legalább olyan gazdag, mint a fiúk számára szóló választék. Ajándékozás előtt finoman kipuhatolva, minek is örülne, okos és jó döntést hozhatunk, felhőtlen örömet okozva ezzel.

Print Friendly, PDF & Email