Nem szabad lemondani a vas serpenyőről

Vas serpenyő

Nem kétséges, hogy a vas edények, tepsik és hasonló tartozékok jó pár évtizede már feledésbe merültek, hiszen ezek helyét átvették azok az eszközök, amelyek néha gyakran semmivel sem jobbak, a modernségük miatt mégis annak tűnnek.

Ez kétszeresen igaz a vas serpenyő esetében, ami remekül használható sokféle hús és étel elkészítésére, roppant időtálló, könnyen tisztítható és igen speciális falatok készíthetőek el benne. Azonban minden háziasszonynak tudnia kell, hogy a vas serpenyő kezelésekor ajánlott betartani a gyártó tanácsait. Ennek köszönhetően, megduplázható az élettartam, és az ételek is finomabbá válnak. Egy kis tapasztalatszerzést követően az ember már tudni fogja, hogy melyik finomsághoz milyen típusú vas serpenyő illik.

A főbb típusok itt a vastag és vékonyabb, magasabb vagy alacsonyabb falúak. A vas serpenyő az álhírekkel ellentétben nem káros az egészségre, sőt, gyakran speciálisabbá teszi az adott húsfélét, zöldséget. A kellék ereje akkor mutatkozik meg igazán, amikor a pirosra sült húsokat, ropogós burgonyát a szájába veszi az ember.

Print Friendly, PDF & Email