A fényképészet igen bonyolult területéről van szó, aminek célja, hogy a különböző fogásokat a lehető legkívánatosabb formában tüntesse fel a képeken. Az ételfotózás hobbi és hivatás szinten is remek elfoglaltságot jelent. Azok a fényképészek, akik erre szakosodtak, általában éttermeknek segítenek jó fényben feltüntetni azokat a fogásokat, amelyeket a vendégeknek kínálnak.
A terítéket illetően, különböző kiegészítőket használnak. Általában virágokat, gyümölcsöket vagy italokat tesznek a tányérok mellé. Manapság kreatív fotókat is előszeretettel készítenek. A profik sokszor úgy ábrázolják az ehető modelleket, mintha azok éppen repülnének. Az efféle ételfotózás rengeteg előkészületet igényel, de a végeredmény magáért beszél. Az egyik kulcsmomentum a tevékenység során a megfelelő fényviszonyok megteremtése. Gyakran árnyékolókat és derítőlapokat vesznek segítségül, amelyekkel különböző hangulatú képeket tudnak kreálni. A hozzáértők a legtöbb esetben tükörreflexes vagy MILC fényképezőgépet használnak, objektívvel párosítva. Az ételfotózás alkalmával általában állványt és távkioldót is bevetnek, ezek leegyszerűsítik a munkafázisokat.
A tökéletes végeredmény eléréséhez nagy koncentráció szükséges, ezért a szakemberek nyugodt környezetben dolgoznak. Ha nem vonja el semmilyen külső zaj vagy fény a figyelmüket, akkor hamarabb megszületnek a fejükben a kreatív ötletek. Könnyebben megtalálják a legvonzóbb szögeket, illetve a bemutatás azon módját, ami a legjobban felkelti az érdeklődést. Ha szeretne az ételfotózás világáról többet megtudni, esetleg elsajátítatni a szakmát, akkor vegyen részt egy online képzésen!