A búzalisztből általában sütőipari termékeket készítenek. Ez nagymennyiségű glutént tartalmaz, ami miatt a tészta nagyon rugalmas lesz. A belőle készült kenyér túlzott fogyasztása negatív hatással van az alakra, a glutén intoleranciában szenvedőknek pedig teljesen ellenjavallt.
Ezért az egészségükkel foglalkozó vagy a lisztérzékenységben szenvedők speciális gluténmentes lisztkeverék segítségével készítenek kenyeret. A háziasszonyok gyakran panaszkodnak arra, hogy ezt használva nem tudnak finom süteményeket sütni. Ez nem meglepő, ugyanis a minőségi termékekhez szigorúan be kell tartani a készítéshez ajánlott technológiát. A tészta összeállításához természetes összetevőket kell használni. A gluténmentes lisztkeverék a búzaliszt megfelelő alternatívájának számít és rengeteg hasznos tulajdonsággal bír.
Emellett nagymennyiségű rostot, ásványi anyagot, vitamint és egyéb tápanyagot tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre és erősítik az immunrendszert. A gluténmentes lisztkeverékből készült sütemények omlósak és nagyon ropogósak.