Skip to content

Scriptcenter

Nem hivatalos oldal

Menu
  • Kezdőlap
  • Szolgáltatás
  • Webáruház
  • Vásárlás
  • Egészség
  • Internet
  • Állás munka
  • Étterem
  • Biztosítás
  • Kapcsolat
Menu
pitetészta

Hogyan készül a pitetészta?

Posted on 2022. december 29. csütörtök

Ahhoz, hogy finom süteményt tudjon készíteni, csupán néhány alapanyagra lesz szüksége. A pitetészta sima fehér lisztből készül, amit célszerű átszitálni. Arra is figyelni kell, hogy a vaj, amit választ, jó minőségű legyen. Minél hidegebb állapotban morzsolja bele a lisztbe, annál jobb végeredményre számíthat. A porcukrot szintén át kell szitálni annak érdekében, hogy ne legyen csomós. Ha van rá lehetőség, akkor friss tojásokat szerezzen be! A pitetészta jobban összeáll, ha vizet önt bele.

Fontos, hogy előző este tegye a vizet a hűtőszekrénybe. Amennyiben kellőképpen lehűl, akkor egyszerűbb lesz az alapanyagokat összeállítani. A hozzávalókat alaposan össze kell dolgozni, majd golyó méretűre formázni. Ezután nincs más dolga, mint folpackba tekerve, a hűtőbe tenni minimum 30 percre, de az sem baj, ha 2-3 órán keresztül áll. A nyújtás előtt alaposan be kell lisztezni a felületet, hogy a pitetészta ne ragadjon rá. Picivel nagyobbra kell nyújtani, mint amilyen a forma mérete, így a szélei recések lesznek.

A kilógó darabkákat egy olló segítségével célszerű levágni. Kevés hozzávalóból is lehet finom süteményt készíteni. Az omlós pitetészta sikerének titka nem más, mint a gyorsaság. Fontos, hogy az alapanyagok hidegek legyenek. Ha nem megfelelően jár el, akkor a megformázott cipó a nyújtás során szétszakad vagy kilyukad. Ez az aktuális pillanatban nem lesz gond, viszont a végeredményen meg fog látszani. A sütés alkalmával a tészta megreped, a vágás következtében pedig megtörik. Ha profin mozog a konyhában, akkor nem történhet meg ez a kellemetlenség.

Az omlós pitetészta hideg vajjal készül. A hűtőből kivéve azonnal bele kell reszelni a lisztbe, nem szabad megvárni amíg teljesen megolvad. Többféle receptet találhat az internetes oldalakon, így kedve szerint válogathat. Amennyiben nem szeretne kézzel gyúrni, bátran használhat robotgépet a művelet elvégzéséhez. Az omlós pitetészta bármilyen töltelékkel nagyon finom. A sütőből kivéve nem célszerű azonnal megvágni. Sokkal könnyebb lesz felszeletelni, ha teljesen kihűl. Kiváló vendégváró sütemény, hiszen mindenki nagyon szereti.

« Előző: Kedvezményeket biztosít a női cipő webáruház
Paróka szalon számos szolgáltatással :Következő »

Keresés

Kategória

  • Állás munka
  • Baba
  • Béltisztító kúra program
  • Biztosítás
  • Egészség
  • Ékszer
  • Elektromos kisautó quad
  • Esküvő
  • Étterem
  • Fogászat fogorvos
  • Fotózás
  • Gomba
  • Hitel
  • Informatika
  • Internet
  • Keresőoptimalizálás
  • Kertépítés Kerti tó
  • Költöztetés
  • Lakberendezés
  • Life coach coaching
  • Linképítés
  • Magazin
  • Marketing
  • Méregtelenítő kúra program
  • Napelem
  • Nincs kategorizálva
  • Online pénztárgép
  • Öntözőrendszer
  • Óvoda
  • Pizza hamburger házhozszállítás
  • Programozás
  • Ruha cipő
  • Szállás
  • Szállás Pécs
  • Szállás-Pihenés
  • Szépség
  • Szépségápolás
  • Szolgáltatás
  • Szórakozás
  • Táncanfolyam oktatás
  • Tehertaxi
  • Utazás
  • Vásárlás
  • Vastagbél
  • Víztisztítás vízkezelés
  • Webáruház
  • Weblap készítése
  • Zárszerelés zárcsere
©2025 Scriptcenter | Design: Newspaperly WordPress Theme