Étterem

Hogyan készül a pitetészta?

pitetésztaPitetészta

Ahhoz, hogy finom süteményt tudjon készíteni, csupán néhány alapanyagra lesz szüksége. A pitetészta sima fehér lisztből készül, amit célszerű átszitálni. Arra is figyelni kell, hogy a vaj, amit választ, jó minőségű legyen. Minél hidegebb állapotban morzsolja bele a lisztbe, annál jobb végeredményre számíthat. A porcukrot szintén át kell szitálni annak érdekében, hogy ne legyen csomós. Ha van rá lehetőség, akkor friss tojásokat szerezzen be! A pitetészta jobban összeáll, ha vizet önt bele.

Fontos, hogy előző este tegye a vizet a hűtőszekrénybe. Amennyiben kellőképpen lehűl, akkor egyszerűbb lesz az alapanyagokat összeállítani. A hozzávalókat alaposan össze kell dolgozni, majd golyó méretűre formázni. Ezután nincs más dolga, mint folpackba tekerve, a hűtőbe tenni minimum 30 percre, de az sem baj, ha 2-3 órán keresztül áll. A nyújtás előtt alaposan be kell lisztezni a felületet, hogy a pitetészta ne ragadjon rá. Picivel nagyobbra kell nyújtani, mint amilyen a forma mérete, így a szélei recések lesznek.

A kilógó darabkákat egy olló segítségével célszerű levágni. Kevés hozzávalóból is lehet finom süteményt készíteni. Az omlós pitetészta sikerének titka nem más, mint a gyorsaság. Fontos, hogy az alapanyagok hidegek legyenek. Ha nem megfelelően jár el, akkor a megformázott cipó a nyújtás során szétszakad vagy kilyukad. Ez az aktuális pillanatban nem lesz gond, viszont a végeredményen meg fog látszani. A sütés alkalmával a tészta megreped, a vágás következtében pedig megtörik. Ha profin mozog a konyhában, akkor nem történhet meg ez a kellemetlenség.

Az omlós pitetészta hideg vajjal készül. A hűtőből kivéve azonnal bele kell reszelni a lisztbe, nem szabad megvárni amíg teljesen megolvad. Többféle receptet találhat az internetes oldalakon, így kedve szerint válogathat. Amennyiben nem szeretne kézzel gyúrni, bátran használhat robotgépet a művelet elvégzéséhez. Az omlós pitetészta bármilyen töltelékkel nagyon finom. A sütőből kivéve nem célszerű azonnal megvágni. Sokkal könnyebb lesz felszeletelni, ha teljesen kihűl. Kiváló vendégváró sütemény, hiszen mindenki nagyon szereti.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás