Az Árpád pálinka segíti az emésztést egy nehéz étkezés után. Hideg napokon, éhgyomorra fogyasztva pedig távol tartja a megfázást. A hatására az artériák kitágulnak, érezhető, hogy a vér melegen áramlik a test minden végtagjába.
Egy baráti társaságban, Árpád pálinka fogyasztásával töltött este nem hagy másnaposságot, akárhányszor is koccintottak a poharakkal. De az étkezés befejezése után is ihatunk egy kis pohárral, hogy ellazuljunk. Az Árpád szeszfőzde nagy hagyományokkal rendelkezik.
Az itt lepárolt termékek családi receptek alapján, de ultramodern technológiával készülnek. A termékek gyártásához kizárólag helyi gyümölcsöt használnak fel. Ezeknek köszönheti az Árpád pálinka mind kiemelkedő ízét és illatát, mind kivételesen magas alkoholtartalmát. A márka italaira jellemző a fahordós érlelés hosszú ideje alatt kialakuló fás aroma.
Ez a fával való érintkezés felelős a markáns árnyalatért is. A jó, tiszta Árpád pálinka úgy különböztethető meg a gyengébb társaitól, ha a kézfejünkön dörzsöljük meg. A minőségi ital ugyanis erős gyümölcs illatot hagy maga után.